Ans Rejser

Træk stikket og flyd igennem et af Europas smukkeste områder

Et flodkrydstogt i Belgien og Holland byder på noget for alle sanserne, så du er sikker på at komme hjem med kufferten fyldt med oplevelser! Der er store forskelle på byerne i området og hver gang, der bliver lagt til kaj, er du sikker på et få en omgang helt nye indtryk. Se det hele med Ans rejsers flodkrydstogt gennem Holland og Belgien.

Ans Rejser

Oplev de storslåede skift i landskabet fra vandet

flodkrydstog Holland og BelgienDe smukke områder, der ligger i grænselandet mellem Holland og Belgien skal opleves på vandet! Herfra kan du se det fascinerende skift, når du sejler ind i de pulserende storbyer efter at have været ude at se de smukkeste flade landskaber, der aldrig ser ud til at ende. Dette kan du opleve, imens du trykt observerer alle indtrykkene fra vandets rolige vuggen.

Det vrimler med indtryk i Amsterdam

Amsterdam - HollandAmsterdam er en af Europas mest spændende storbyer at gå på opdagelse i. Hvad end du er til en tur rundt for at se byens talrige museer, eller du blot ønsker at gå byen tynd langs de smukke kanaler, er der noget for dig! Byen er desuden velkendt for sit red light-distrikt, De Wallen, som står i stor kontrast til de øvrige indtryk, du får af byen. Her er prostitution og hash-handel ikke ulovligt, og der findes caféer, der sælger regulære hash-brownies. Om det er noget for dig eller ej, så er det en oplevelse i sig selv at overvære!

Sluser og kanaler hjælper dig frem

kanal i Amsterdam

En af de allermest fascinerende ting, som Holland har at fremvise, er det meget gennemførte sluse- og kanalsystem, der binder landet sammen til vands. Du får muligheden for at opleve dette på førstehånd, idet turen fra Amsterdam til Rotterdam foregår gennem de smukkeste kanaler, hvor der er adskillige sluser, der skal betjenes, for at man kan sejle videre. Det er en helt unik oplevelse at se, hvordan denne mekanisme virker i praksis, og du kan meget hurtigt komme til at glemme, hvor meget teknik, der egentlig ligger bag, da det hele ser så nemt ud.

Hollands genvej til verden

AntwerpenRotterdam falmer nemt i lyset af Amsterdam, men byen, der ligger i den sydlige del af landet, har utroligt meget at byde på! Floden Nieuwe Maas flyder midt igennem byen og vidner om, hvorfor havnen i Rotterdam indtil 2004 besad titlen som verdens største. Byen var nemlig en vital del af det handelsimperie, som Holland i høj grad opbyggede i løbet af kolonitiden. I løbet af industrialiseringen oplevede byen desuden en enorm ekspedering, hvor indbyggertallet steg med det tredobbelte.

Oplev Flanderns uofficielle hovedstad

Vintagemarked i BelgienMidt på vejen mellem Amsterdam og Bruxelles ligger en af Flanderns funklende perler, der meget let bliver taget for givet: Antwerpen. Her besøger du en over 1.000 år gammel by, der altid har haft sin status som en af verdens allervigtigste havnebyer. Se den storslåede arkitektur, når du ser udover bylivet, hvor en stor del af bygningerne stadigvæk bærer sit gamle præg. Den bygning, der skiller sig allermest ud, når du kommer til Antwerpen, er dog byens store og pompøse domkirke, som blev færdig i 1521. I sin gotiske arkitektur står den som et klart vartegn for byen og er bestemt et af de første steder, du skal besøge, når du lægger vejen forbi byen.

Smag på de berømte Edammer oste

blomster i Holland og BelgienAlle indtrykkene fra den lange rejse kan gøre dig helt paf og for at gøre turen rundt i det unikke landskab endnu bedre, bliver den afsluttet med en smagsprøve på de helt specielle hollandske Edammer oste. Ostene er lette at genkende på det karakteristiske røde omslag, de typisk er svøbt i, samt den runde form. Denne type er ikke ligeså fedtholdig, som mange andre former for oste og går typisk hånd i hånd med de traditionelle kiks, der virker som et ideelt supplement. Der findes ikke en bedre måde at slutte sin tur af på end ved at sidde i græsset og spise ost og kiks.